We willen jullie alvast informeren over de data van de cursus “Vallen Verleden Tijd” en de tarieven van de sportlessen die we na de vakantie gaan aanbieden, zoals aangegeven in de laatste nieuwsbrief.


Vallen Verleden tijd

Dinsdag 12 september starten we een nieuwe cursus vallen verleden tijd. In het programma worden een drietal trainingsvormen aangeboden.

  • een hindernisbaan met valgevaarlijke ADL situaties
  • spelvormen
  • valtechnieken

In totaal bestaat het programma uit 10 lessen, die in een periode van 5 aaneengesloten weken plaatsvinden. Een les in de week wordt besteed aan de hindernisbaan, tijdens de andere les komen de valtraining en spelvormen aan bod.

De lessen vinden plaats op dinsdagochtend van 10-11 uur en op vrijdagochtend van 11-12 uur. De cursus start 12 september, de laatste bijeenkomst zal plaatsvinden op 13 oktober 2023

Doelgroep: Het Vallen Verleden Tijd programma is ontwikkeld voor thuiswonende ouderen met verhoogd valrisico op basis van mobiliteitsproblemen, valhistorie of valangst. Zij dienen in staat te zijn om 15 minuten te kunnen lopen zonder loophulpmiddel.

Locatie: Sportlaan 11 Maarn

Kosten gehele traject: De kosten voor het hele traject zijn 200 euro. U kunt in vele gevallen vanuit uw aanvullende verzekering een eenmalige vergoeding krijgen voor een cursus valpreventie. De hoogte van de maximale vergoeding hangt af van uw aanvullende verzekering.


YoungStarz DanzPilatez

Doe jij mee met een toffe dance-workout? Tijdens dit uur train je je core, balans en souplesse (gebaseerd op Pilatestraining) en eindig je met een danscombinatie waar je trots op kan zijn. Hoe dan? Kom maar eens meedoen!

Wanneer? Vanaf woensdag 23 augustus van 17.00 – 18.00 uur.

Voor… YoungStarz natuurlijk! Zit je in groep 8 of op de middelbare school?

Wat doe je aan? Kleding waar je makkelijk in kan bewegen en lekker op je blote voeten (tenzij je je schoenen nodig hebt om goed te kunnen bewegen, dan mag dat natuurlijk!).

Tarief?  10-rittenkaart 90 euro


FitFusion

Zin in afwisseling tussen cardio-, core- en krachttraining? Leef je lekker uit tijdens FitFusion. We gaan aan de slag met toestellen in de fitnesszaal en werken op een mat: pak je conditie aan, vind je balans, train je core & kracht, en oh ja, vergeet je souplesse niet!

Wanneer? Vanaf woensdag 23 augustus van 18.30-19.30 uur & 19.30 – 20.30 uur.

Voor wie? Iedereen die lekker fit wil blijven en/of fitter wil worden.

Wat doe je aan? Sportkleding, lichte gym/indoor trainingsschoenen. Neem een handdoek mee.

Tarief?  Het tarief van een Fitfusion-uur is gelijk aan het tarief van een fysiofitness-uur. Je kunt vanaf augustus met een fysiofitness-abonnement ook een Fitfusion-les inboeken en vice versa. Kosten abonnement: 1x per week: 35 euro p/m, 2x per week 64,50 euro p/m, 12-rittenkaart 110 euro


Pilates

Ja! Op de woensdagavond nog een extra les Pilates vanwege het succes van deze lekkere trainingen. Balans, buik, flexibiliteit en kracht, wat wil je nog meer.

Wanneer? Vanaf woensdag 23 augustus van 20.30 – 21.30 uur.

Voor wie? Iedereen die sterk en soepel wil blijven of wil worden.

Wat doe je aan? Sportkleding, op blote voeten of sokken (antislip is dan handig)

Tarief? Kosten pilates-abonnement: 1x per week: 50 euro p/m, 2x per week 82,50 euro p/m, 10-rittenkaart 136,50 euro, 20-rittenkaart 250 euro


Yoga bij de Fysio

Yoga bij de Fysio zijn lessen gebaseerd op Iyengar Yoga. Deze vorm van Yoga richt zich onder andere op de precieze uitvoering van een beweging. Door je te concentreren op de bewegingen (asana’s) ontwikkel je een groter lichaamsbewustzijn wat een goed effect heeft op je houding en je dagelijkse bezigheden. Yoga is een fijne vorm van fysieke inspanning en waarbij je geestelijke ontspanning kan ervaren. En, als bijkomstigheid, kan je er leniger en sterker van worden.

Wanneer? Vanaf oktober 2023

Voor wie? 18+, beginnersniveau

Wat draag je? Sport- of yogabroek, makkelijk shirt.

Tarief? Het tarief van Yoga-les is gelijk aan het tarief van Pilates-les. Je kunt vanaf oktober met een Pilates-abonnement dus ook Yoga-les inboeken en vice versa. Kosten abonnement: 1x per week: 50 euro p/m, 2x per week 82,50 euro p/m, 10-rittenkaart 136,50 euro, 20-rittenkaart 250 euro


Mocht je interesse hebben in een van de sportlessen, schrijf je dan in voor een gratis proefles. Stuur een mail naar info@fysiotherapiemaarn.nl of neem telefonisch contact op: 0343-441690.

Met sportieve groeten team Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen