Onze

Specialismen

Specialisaties en aandachtsgebieden

Samen werken aan grotere vitaliteit, beweeglijkheid en/of zelfstandigheid. Om deze grotere kwaliteit van leven is het altijd te doen, of u nu bij ons komt voor revalidatie of preventie. U krijgt een behandeling op maat, geënt op uw wensen en mogelijkheden.

(Orthopedische) manuele therapie

Het mobiliseren en manipuleren van het beweegapparaat is wat de (orthopedisch) manueel therapeut doet. Maar waar de manueel therapeut zich in de behandeling voornamelijk op de wervelkolom richt, houdt de orthopedisch manueel therapeut zich bezig met het lichaam in zijn geheel. Het voordeel is dat tijdens de behandeling de gehele bewegingsketen weer op het juiste voetstuk wordt gezet. En dat voelt u.

Manueel Therapeuten – Orthopedisch:
Job van Veldhuijsen en Sebastiaan Stam

Bekkenfysiotherapie

De geregistreerd bekkenfysiotherapeut maakt het onbespreekbare bespreekbaar bij zowel mannen áls vrouwen en kinderen. Ze helpt bij klachten in het bekkengebied, zoals ongewild verlies van urine en/of ontlasting, moeite met plassen en ontlasten, drukkend gevoel aan de onderkant, pijnklachten in de lage rug, onderbuik, geslachtsdelen, anus, het bekken of seksuele klachten. Ook voor en na een operatie in het bekkengebied kan de bekkenfysiotherapeut u helpen op weg naar herstel. ‘Was ik maar eerder gekomen’, zeggen patiënten vaak als zij de stap eenmaal hebben genomen.

Zie voor meer informatie en alle klachten die de bekkenfysiotherapeut behandelt: www.bekkenfysiotherapie.nl

Bekkenfysiotherapeute: Yvonne Huis in ’t Veld

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie betekent samen werken aan een zo goed mogelijke fysieke, mentale en sociale fitheid. Het doel is uw terugkeer op het gewenste niveau of liever nog: in betere conditie dan ervoor. Zo is de kans op nieuwe blessures immers een stuk kleiner. In het revalidatieproces wordt nauw opgetrokken met huisartsen, sportartsen, chirurgen en andere fysiotherapeuten. Ook voor herintredende en gehandicapte sporters kan behandeling door een sportfysiotherapeut helpend zijn.

Sportfysiotherapeute: Gonda van Noppen

Geriatriefysiotherapie

Rust roest en bewegen maakt fit(ter). De geriatriefysiotherapeut is er voor kwetsbare ouderen met complexe gezondheidsproblematiek. Door pijn of verminderde conditie schiet het bewegen er vaak bij in. Hierdoor raken mensen sneller vermoeid, met als gevolg dat er nog minder bewogen wordt. Samen met de geriatriefysiotherapeut gaat u aan de slag om de negatieve spiraal om te buigen naar een positieve, natuurlijk zorgvuldig kijkend naar uw mogelijkheden.

Geriatriefysiotherapeute: Marjuka Oudt

Oedeemfysiotherapie

Vochtophopingen ontstaan doordat het lymfesysteem (tijdelijk) niet voldoende functioneert door een operatie, lymfkliertoilet of een andere beschadiging van het lymfestelsel. Oedeem komt onder meer voor bij kanker, bloedvatproblemen of littekens. De oedeemfysiotherapeut stimuleert de afvoer van dit vocht met specifieke handgrepen. Daarnaast geeft zij oefeningen mee ter ondersteuning van de lymfedrainage en verbetering van spierkracht. Ook kan de oedeemfysiotherapeut compressie en lymfetaping toepassen. Zie ook www.nvfl.nl voor meer info.

Oedeemfysiotherapeute: Marion Verberne

Arbeidsfysiotherapie

Uw werk (weer) kunnen doen zonder pijn en beperkingen. Dit is waar arbeidsfysiotherapie om draait. Uw conditie en zaken als werkhouding, werkplek, werktaken, werkduur en werkorganisatie leiden tot een plan van aanpak: een die de juiste voorwaarden schept voor uw herstel.

Arbeidsfysiotherapeute: Maron Verberne

Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD)

Als ademen bij inspanning moeilijk gaat, ontstaat vaak de neiging om steeds minder te bewegen. Hierdoor gaat uw conditie nog verder achteruit. Fysiotherapie helpt deze vicieuze cirkel te doorbreken en kan samen met goede medicatie symptomen zoals kortademigheid en slijmvorming bestrijden. Ook kan het verdere progressie tegengaan. De behandeling bestaat uit een beweegadvies en/of een beweegprogramma voor patiënten met milde klachten. Bij ernstige klachten kan er een longrevalidatieprogramma worden opgesteld om u zo goed mogelijk te ondersteunen.

Fysiotherapeuten: Gonda van Noppen

LNB Pijntherapie: een nieuwe kijk op pijn

Aan 90 procent van de pijnklachten is iets te doen. Dit biedt het vaak broodnodige perspectief. Pijn is volgens de LNB-filosofie een alarmsignaal dat gehoord wil worden. Met speciale drukpunttherapie en rekoefeningen wordt de balans in het lichaam hersteld. LNB kan een uitkomst zijn bij chronische pijnklachten, zoals hoofdpijn, hielspoor, fibromyalgie, reuma, artrose, zenuwprikkelingen en rugklachten.

Fysiotherapeut: Job van Veldhuijsen

Claudicatio intermittens (CI) / Perifeer arterieel vaatlijden

Claudicatio Intermittens, ook wel etalage-benen genoemd, wordt veroorzaakt door slagaderverkalking en geeft grotere kans op hart- en vaatziekten. Kenmerken van CI zijn pijn en kramp tijdens het lopen. Deze klachten verdwijnen als men stilstaat. Om pijnklachten te vermijden, gaan mensen minder bewegen met alle gevolgen van dien. Met de fysiotherapeut gaat u o.a. wandelen, fietsen en doet u spierkrachtoefeningen om uw conditie weer op te bouwen. Daarnaast is er aandacht voor een gezonde levensstijl. De pijn vermindert hierdoor en vaak is dotteren of een operatie dan niet nodig.

Behandelaar Claudicatio Intermittens: Marion Verberne

Contact

Telefoon

Adres

Sportlaan 11
3951 CG, Maarn

}

Open ma - di - do

8.00 - 21.30 uur

}

Open woensdag en vrijdag

8.00 - 18.00 uur

}

Open zaterdag

8.00 - 12.00 uur

Vacatures