Onze
Specialismen
Specialisaties en aandachtsgebieden
Samen werken aan grotere vitaliteit, beweeglijkheid en/of zelfstandigheid. Om deze grotere kwaliteit van leven is het altijd te doen, of u nu bij ons komt voor revalidatie of preventie. U krijgt een behandeling op maat, geënt op uw wensen en mogelijkheden.
(Orthopedische) manuele therapie
Het mobiliseren en manipuleren van het beweegapparaat is wat de (orthopedisch) manueel therapeut doet. Maar waar de manueel therapeut zich in de behandeling voornamelijk op de wervelkolom richt, houdt de orthopedisch manueel therapeut zich bezig met het lichaam in zijn geheel. Het voordeel is dat tijdens de behandeling de gehele bewegingsketen weer op het juiste voetstuk wordt gezet. En dat voelt u.
Manueel Therapeuten – Orthopedisch:
Job van Veldhuijsen, Hanneke Wildenbeest en Peter Kalisvaart
Bekkenfysiotherapie
De geregistreerd bekkenfysiotherapeut maakt het onbespreekbare bespreekbaar bij zowel mannen áls vrouwen en kinderen. Ze helpt bij klachten in het bekkengebied, zoals ongewild verlies van urine en/of ontlasting, moeite met plassen en ontlasten, drukkend gevoel aan de onderkant, pijnklachten in de lage rug, onderbuik, geslachtsdelen, anus, het bekken of seksuele klachten. Ook voor en na een operatie in het bekkengebied kan de bekkenfysiotherapeut u helpen op weg naar herstel. ‘Was ik maar eerder gekomen’, zeggen patiënten vaak als zij de stap eenmaal hebben genomen.
Zie voor meer informatie en alle klachten die de bekkenfysiotherapeut behandelt: www.bekkenfysiotherapie.nl
Bekkenfysiotherapeute: Yvonne Huis in ’t Veld
Sportfysiotherapie
Sportfysiotherapie betekent samen werken aan een zo goed mogelijke fysieke, mentale en sociale fitheid. Het doel is uw terugkeer op het gewenste niveau of liever nog: in betere conditie dan ervoor. Zo is de kans op nieuwe blessures immers een stuk kleiner. In het revalidatieproces wordt nauw opgetrokken met huisartsen, sportartsen, chirurgen en andere fysiotherapeuten. Ook voor herintredende en gehandicapte sporters kan behandeling door een sportfysiotherapeut helpend zijn.
Sportfysiotherapeute: Gonda van Noppen en Maria Kramer
Schouderklachten
Schouderklachten zijn veelvoorkomend en erg vervelend waardoor dagelijkse activiteiten zoals werk en sporten niet of minder goed beoefend kunnen worden. Er zijn verschillende soorten schouderklachten welke zijn onder te verdelen in verschillende categorieën. Zo zijn er ‘aspecifieke schouderklachten’ (zonder duidelijke oorzaak) en ‘specifieke schouderklachten’ (met duidelijke oorzaak). Bij Fysiotherapie Maarn-Maarsbergen kunnen we u helpen hier duidelijkheid in te verschaffen waardoor we, in de meeste gevallen, u gericht kunnen helpen om zo snel mogelijk weer actief te laten zijn. De behandeling gaat volgens de laatste wetenschappelijke inzichten welke op de persoon wordt afgestemd.
Bij vragen kunt u altijd mailen of bellen.
Job van Veldhuijsen
Geriatriefysiotherapie
Rust roest en bewegen maakt fit(ter). De geriatriefysiotherapeut is er voor kwetsbare ouderen met complexe gezondheidsproblematiek. Door pijn of verminderde conditie schiet het bewegen er vaak bij in. Hierdoor raken mensen sneller vermoeid, met als gevolg dat er nog minder bewogen wordt. Samen met de geriatriefysiotherapeut gaat u aan de slag om de negatieve spiraal om te buigen naar een positieve, natuurlijk zorgvuldig kijkend naar uw mogelijkheden.
Geriatriefysiotherapeute: Marjuka Oudt
Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD)
Als ademen bij inspanning moeilijk gaat, ontstaat vaak de neiging om steeds minder te bewegen. Hierdoor gaat uw conditie nog verder achteruit. Fysiotherapie helpt deze vicieuze cirkel te doorbreken en kan samen met goede medicatie symptomen zoals kortademigheid en slijmvorming bestrijden. Ook kan het verdere progressie tegengaan. De behandeling bestaat uit een beweegadvies en/of een beweegprogramma voor patiënten met milde klachten. Bij ernstige klachten kan er een longrevalidatieprogramma worden opgesteld om u zo goed mogelijk te ondersteunen.
Fysiotherapeuten: Gonda van Noppen
Handtherapie
Handtherapie richt zich op het adviseren, behandelen en begeleiden van aandoeningen van de hand, pols, elleboog en arm. Een handtherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die deskundig is in de anatomie van de hand en wondgenezing. Daarnaast houdt deze zich bezig met ontwikkelingen binnen de handchirurgie en in de revalidatie van verschillende letsels en aandoeningen. Door middel van handfysiotherapie is het mogelijk om de pijn of het ongemak te verlichten of geheel te verhelpen
Handtherapeut: Hanneke Wildenbeest
Dry needling
Dry needling is een behandeltechniek, waarbij een dunne naald in huid en spier gestoken wordt. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints. Dry needling is gebaseerd op westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. “Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint. De werking van deze techniek is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond.
Hanneke Wildenbeest, Maria Kramer, Renata Hulsman
LNB Pijntherapie: een nieuwe kijk op pijn
Aan 90 procent van de pijnklachten is iets te doen. Dit biedt het vaak broodnodige perspectief. Pijn is volgens de LNB-filosofie een alarmsignaal dat gehoord wil worden. Met speciale drukpunttherapie en rekoefeningen wordt de balans in het lichaam hersteld. LNB kan een uitkomst zijn bij chronische pijnklachten, zoals hoofdpijn, hielspoor, fibromyalgie, reuma, artrose, zenuwprikkelingen en rugklachten.
Fysiotherapeut: Job van Veldhuijsen
Claudicatio intermittens (CI)
Claudicatio intermittens (CI), ook wel etalagebenen genoemd, is het meest voorkomende symptoom van perifeer arterieel vaatlijden (PAV). CI wordt gekenmerkt door atherosclerose (slagaderverkalking) in de bloedvaten van en naar de benen. Door belemmering van de bloeddoorstroming is er tijdens inspanning een tekort in zuurstoftoevoer (relatieve ischemie) naar de spieren, welke leidt tot pijn en kramp in de benen. De conservatieve behandeling van CI bestaat uit twee pijlers: cardiovasculair risicomanagement (CVRM, door de huisarts) en symptomatische behandeling (door een (gespecialiseerde) fysiotherapeut. De symptomatische behandeling bestaat uit gesuperviseerde looptherapie (GLT) en is gericht op het verminderen van pijnklachten en beperkingen in loopafstand, het verbeteren van uithoudingsvermogen en spierkracht en het stimuleren van een verantwoorde leefstijl.
Behandelaar Claudicatio Intermittens: Maria Kramer, Peter Kalisvaart
Contact
Open ma - di - do
8.00 - 21.30 uur
Open woensdag en vrijdag
8.00 - 18.00 uur
Open zaterdag
8.00 - 12.00 uur