Onze

Beweeggroepen

Bewegen? Een groep motiveert!

Wenst u een betere gezondheid, meer mobiliteit of een grotere kwaliteit van leven? Hét (herhaal) recept: beweeg! Liefst onder deskundige begeleiding. U heeft dit vast vaker gehoord, maar ‘in de praktijk’ is dit zo waar. Wij bieden daarom verschillende beweeggroepen aan, altijd onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut.

Hart in beweging (HiB)

Bij hartfalen, ritmestoornissen of na een hartinfarct is het belangrijk om weer te gaan bewegen. Fysieke, functionele training op maat (uw doel staat centraal) is onmisbaar om conditie en kracht te verbeteren. Daarnaast ligt de nadruk op een gezonde leefstijl, waarbij ook ontspanning, niet roken, goed slapen en vermindering van stress essentieel zijn. Bij HiB bouwt u op een plezierige manier uw conditie en zelfvertrouwen weer op, waardoor u zich energieker zult voelen.

Begeleiding HiB: Job van Veldhuijsen, Marion Verberne en Nerida Drewes

Tarieven

HIB 1x p.w.

€ 32,00

p.m.

Lestijden

Lessen duren 60 minuten. Hieronder vindt u de starttijden.

Donderdag
15.00 en 16.00 uur

 

Valpreventie

Bent u bang om te vallen? Of wilt u dat het vallen verleden tijd is? Dan kunt u deelnemen aan valtraining voor gezonde 65-plussers. Voorwaarde is dat u vijftien minuten achtereen kunt lopen zonder hulpmiddel. In tien bijeenkomsten krijgt u onder andere valtechnieken aangereikt en leert u lopen op ongelijke ondergrond. Het is wetenschappelijk aangetoond dat ‘Vallen Verleden Tijd’ een valpreventieprogramma is dat goed werkt.

Begeleiding Valpreventie: Marjuka Oudt

Tarieven
Lestijden

Oncologische fysiotherapie

Oncologische fysiotherapie kan de patiënt zowel in de curatieve fase als in de palliatieve en terminale fase ondersteunen. Fysieke training is onmisbaar voor het behoud of de opbouw van conditie en kracht tijdens de behandeling van kanker. Hierdoor ervaart u een positieve invloed op de kwaliteit van leven. Ook als er de ziekte vergevorderd is, kan de fysiotherapeut u bijstaan met mobiliteits-, kracht- en ontspanningsoefeningen om de bijwerkingen van de behandeling te reduceren en u mobiel te houden waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig blijft. Dit is van groot mentaal belang.

De revalidatie bestaat uit:

  • Een intakegesprek waarbij wij uw conditie meten, samen uw doelen bepalen en het oefenprogramma vaststellen
  • Tussentijdse metingen van uw conditie en spierkracht, en het bijstellen van uw oefenprogramma

Begeleiding oncologische fysiotherapie: Marion Verberne

Tarieven
Lestijden

Lessen duren 60 minuten. Hieronder vindt u de starttijden.

Donderdag
12.00 uur

 

Kwiek

Kwiek is een functioneel oefenprogramma voor 65-plussers. Het helpt u de zelfredzaamheid zodanig te vergroten dat u op een veilige manier langer zelfstandig kunt blijven wonen. De oefenstof is heel praktisch: we oefenen dagelijkse handelingen die u in de loop der jaren meer moeite zijn gaan kosten. Denk hierbij aan het op- en afstappen van een trapje; iets boven in een keukenkast zetten en over ongelijke ondergrond lopen.

Begeleiding Kwiek: Marjuka Oudt

Tarieven

5 x

€ 50,00

10 x

€ 100,00

Lestijden

Lessen duren 60 minuten. Hieronder vindt u de starttijden.

Maandag
11.00 uur

Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

Zit u boven een gezond gewicht en wilt u hier graag iets aan doen? Dan is deelname aan Leefstijl4Heuvelrug-Maarn iets voor u. Het doel is te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. Naast evenwichtig eten en bewegen is er ook aandacht voor dat wat het moeilijk maakt, zoals stress, slaapgebrek en gewoontes die moeilijk te doorbreken zijn. Leefstijl4Heuvelrug-Maarn is een programma van maximaal twee jaar met individuele afspraken en groepsbijeenkomsten onder begeleiding van een leefstijlcoach, een diëtist en een beweegprofessional (fysiotherapeut, buurtsportcoach).

Begeleiding GLI: Gonda van Noppen

Tarieven
Lestijden

Parkinson

Door te trainen uw conditie en vaardigheden langer op peil houden: dat is het doel van de Parkinsontraining. Deze verantwoorde manier van bewegen heeft ook een positieve uitwerking op uw klachten. Onze deelnemers geven hiernaast aan het contact met lotgenoten erg te waarderen.

Begeleiding Parkinson: Marjuka Oudt

Tarieven
Lestijden

Lessen duren 60 minuten. Hieronder vindt u de starttijden.

Dinsdag
11.00 uur

 

Soft Pilates

De soft pilates is de ‘rustige versie’ van de perfect pilates. Het bestaat grotendeels uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen. Maar ook stabiliteit en coördinatie worden uitgedaagd. Het gevolg is dat je gewrichten soepeler worden en blijven, je gevoel voor evenwicht beter wordt en je makkelijker de gewone dingen kunt blijven doen zoals je aan- en uitkleden, het huishouden, traplopen, opstaan uit een stoel, etc. De oefeningen houden je jong!

Begeleiding Soft Pilates: Marjuka Oudt

Tarieven

SP 1x p.w.

€ 32,00

p.m.

SP 12 rit

€ 100,00

Lestijden

Lessen duren 60 minuten. Hieronder vindt u de starttijden.

Maandag
10 uur

 

Contact

Telefoon

Adres

Sportlaan 11
3951 CG, Maarn

}

Open ma - di - do

8.00 - 21.30 uur

}

Open woensdag en vrijdag

8.00 - 18.00 uur

}

Open zaterdag

8.00 - 12.00 uur

Vacatures