Rust roest en bewegen maakt fit(ter). Zoveel is duidelijk. In onze praktijk heeft geriatriefysiotherapeut Marjuka Oudt zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen met een complexe gezondheidsproblematiek. Vaak schiet het bewegen erbij in als u pijn heeft of uw conditie verminderd is. Gevolg is dat u sneller moe bent, waardoor u nog minder gaat bewegen. Samen met de geriatriefysiotherapeut gaat u aan de slag om de negatieve spiraal om te buigen naar een positieve. Hierbij kijkt Marjuka zorgvuldig naar uw individuele mogelijkheden.

Ook betekenisvol voor chronisch zieken

De geriatriefysiotherapeut begeleidt niet alleen ouderen, maar ook patiënten die door een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom.

De behandeling

Als patiënt gaat u oefenen naar vermogen. Voor de een kan het een wereld van verschil betekenen als zij haar knie 10 procent meer kan buigen. Hierdoor is zij weer in staat om te fietsen en zelfstandig boodschappen te doen. Voor de ander ligt het verschil in acceptatie van wat is, in het leren omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Adviseren en begeleiden gezinsleden en mantelzorgers

Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Aan de orde kunnen zaken komen als het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Afspraak maken of vraag stellen

Wilt u een afspraak maken met Marjuka of heeft u een vraag aan haar, dan kunt u bellen naar (0343) 441690. Mailen is ook mogelijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Marjuka werkt op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.