Voor mensen met COPD kan fysiotherapie een wezenlijk verschil maken. Regelmatige training helpt u het slijm makkelijker op te hoesten, de ademhaling te verbeteren en de conditie op peil te houden. Gonda van Noppen en Dieuwke Botschuijver-Sellmeijer staan in onze praktijk graag voor u klaar.

Over COPD

Simpel gezegd is COPD een ziekte waarbij de longen altijd vol zitten met kleine ontstekingen, die blijvende schade veroorzaken. COPD is helaas niet te genezen. Als COPD-patiënt ervaart u vaak ademtekort, bijvoorbeeld bij het traplopen, werken of aankleden. Om dit te vermijden, gaan de meeste mensen met COPD steeds minder bewegen. Dit zorgt er echter voor dat uw conditie verder achteruitgaat. Fysiotherapie helpt deze vicieuze cirkel te doorbreken en samen met goede medicatie verdere progressie tegen te gaan. Dit is wetenschappelijk aangetoond.

Samenwerking met longarts en huisarts

Om u zo goed mogelijk te begeleiden, werken we samen met uw andere behandelaars, zoals uw huisarts, de praktijkassistente en uw longarts. Op deze manier nemen we ieder dat stuk voor onze rekening waar we goed in zijn en is er snelle communicatie over voortgang, metingen, uitslagen etc.

Afspraak maken of vraag stellen?

Wilt u meer weten of een afspraak maken met Dieuwke of Gonda, dan kunt u bellen naar (0343)-441690 of mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dieuwke is van maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag in de praktijk aanwezig. Gonda van maandag t/m donderdag.