Na een uitgebreide intake zal de bekkenfysiotherapeut u voorzien van uitleg en advies ten aanzien van uw klachten. Er zal een persoonsgebonden plan van aanpak worden opgesteld.

Soms kan dit niet alleen op basis van uw verhaal en is het nodig om verder onderzoek te doen. We zoeken dan uit waar uw klachten vandaan komen; bijv vanuit de rug of het bekken of bijv doordat de bekkenbodemspieren niet sterk genoeg zijn of juist veel te strak staan.

Bij bekkenbodemklachten kunnen we op verschillende manieren onderzoek uitvoeren. Onderzoek van de bekkenbodem kan met kleding aan, maar het zou kunnen dat het nodig is om een inwendig onderzoek te verrichten (alles gaat altijd in goed overleg). Zo’n onderzoek kan bestaan uit een inspectie (=kijken), palpatie (=voelen) of myofeedback (=meting). De myofeedbackmeting kan worden uitgevoerd met de MAPLe: https://www.novuqare.com/novuqare-pelvic-health/maple/

Naast bekkenfysiotherapie (dit is 1 op 1) geeft onze bekkenfysiotherapeut ook ZwangerFit lessen.

Gebruik van MAPle

Naast de nieuwste inzichten op bekkenfysiotherapeutisch gebied maken we in onze therapie ook gebruik van de MAPle voor een nauwkeurige diagnose. Dit apparaat zetten we niet alleen in om de bekkenbodemfunctie te meten, maar ook om klachten te behandelen. Door de nauwkeurige diagnose kan de bekkenfysiotherapeut samen met u een gericht en effectief behandelplan maken.