Gebruik van MAPle

Naast de nieuwste inzichten op bekkenfysiotherapeutisch gebied maken we in onze therapie ook gebruik van de MAPle voor een nauwkeurige diagnose. Dit apparaat zetten we niet alleen in om de bekkenbodemfunctie te meten, maar ook om klachten te behandelen. Door de nauwkeurige diagnose kan de bekkenfysiotherapeut samen met u een gericht en effectief behandelplan maken.

Bekken(bodem) check

Ben je langer dan zes weken en korter dan 9 maanden geleden bevallen? Benieuwd hoe je bekken en bekkenbodem na de bevalling functioneren? Wil je advies wat je zelf kunt doen om snel te herstellen? Wil je weten of je meer kans hebt op klachten van de bekken(bodem), zoals urine- of ontlastingsverlies, verzakking en/of bekkenpijn, op latere leeftijd? Dan is er speciaal voor jou de online Bekken(bodem) check!

Doe de check en controleer je bekken(bodem)

Benieuwd naar de check en / of je bekkenbodem? Vul dan de vragenlijst in op bekkenbodemcheck.nl. Hiermee kun je nagaan of je klachten hebt in en rond je bekken. Of dat je kans hebt die later te krijgen. Je kan veel doen aan klachten in en rond je bekken. Ook om ze te voorkomen. Er wordt gekeken naar de antwoorden die jij invult en je krijgt een advies dat bij jou past.

Nadat je de online vragenlijst hebt ingevuld, krijg je een advies en een code. Bewaar deze code goed en neem deze mee naar de afspraak.
Je kunt het advies krijgen om een afspraak te maken voor een Bekken(Bodem) Check Consult. Bij het maken van een afspraak is het belangrijk om aan te geven dat het om een Bekken(Bodem) Check gaat. De baliemedewerkster kan hier in de planning rekening mee houden.
Neem de code van de vragenlijst mee naar de afspraak. De bekkenfysiotherapeut kan hiermee de ingevulde antwoorden lezen.

 

Wat kan je verwachten van het Bekken(Bodem) Check Consult?

De bekkenfysiotherapeut neemt eerst de ingevulde vragenlijst met je door en vraagt naar jouw de reden voor deze afspraak.  Om antwoord te kunnen geven op je vragen zal doorgevraagd worden naar de aanwezige risicofactoren en zal een lichamelijk onderzoek worden uitgevoerd. Dit kan bestaan uit een houdings- en bewegingsonderzoek van het bekkengebied en / of een onderzoek van de bekkenbodemspieren.

Mogelijke redenen zijn

  • Er is meer risico op klachten in de bekken(bodem)regio. Wat kan ik nu doen om de kans hierop te verkleinen?
  • Hoe is het nu met de functie van mijn bekkenbodem na de bevalling?
  • Doe ik de bekkenbodemoefeningen goed?
  • Hoe functioneert mijn bekken nu na de bevalling?
  • Vragen over het opbouwen van oefeningen, dagelijkse activiteiten, sporten, werkhervatting, e.d.
  • Vragen over plassen, ontlasten, toiletadviezen, verzakkingsgevoel, seksualiteit, lage rug- en bekkenklachten.

Advies op maat na afloop van de Bekken(Bodem) Check Consult

Na afloop van het consult worden de resultaten en bevindingen met je besproken en krijg je een advies op maat. De vergoeding van het consult valt niet onder de aanvullende verzekering.

Direct een afspraak maken? Neem contact op per telefoon 0343-441690 of per mail info@fysiotherapiemaarn.nl

Meer informatie nodig, neem dan contact op met Yvonne, onze bekkenfysiotherapeut (0343-441690 of yvonne@fysiotherapiemaarn.nl)